Patizon si rozkrojíme v polovině, zbavíme semínek, nakrájíme na cca 1,5 cm tlusté plátky (vzhledem k tvaru spíš hranolky), rozložíme na plech, posypeme solí a necháme 10 minut vypotit.
V mezičase si připravíme 3 misky na obalování. V jedné smícháme mouku s paprikou, cibulí a solí. V druhé si rozmícháme vejce s mlékem a prolisovaným česnekem a ve třetí smícháme strouhanku s cheddarem.
Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Vypocený patizon osušíme a obalujeme v trojobalu. Pokládáme na plech s pečícím papírem, který jsme lehce potřeli olejem (olej ve spreji je ideální). Patizon pak ještě trochu potřeme olejem a pečeme 30-35 minut, pekně dozlatova a do křupava.
Na aioli si smícháme majonézu, kečup, česnek a nasekanou okurku.