Do malé pánve rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a uděláme malou omeletu. Žloutky jen lehce rozmícháme (např. hůlkami). Moje pánev má průměr 20 cm, což znamená cca 15 cm dno. Poté omeletku rozčtvrtíme.
Začneme vrstvit sandwich. Plátek chleba, pomažeme lžičkou ajvaru, 2 plátky kuřecí šunky, 2 plátky slaniny, plátek eidamu,chleba, pomažeme kečupem, 2 plátky mortadelly, plátek cheddaru, 2 čtvrtky omeletky (ostrými rohy do rohů chleba proti sobě) a na závěr plátek chleba pomazaný hořčicí z vnitřní strany.
a dáme do lednice. Pokud připravujeme těsto na okamžitou spotřebu a nikoliv na druhý den, tak odležíme hodinu v pokojové teplotě přikryté utěrkou.
Pěkně urovnáme a dáme rozpéct do kontaktního grilu na střední teplotu. Nechceme vysokou, protože by se nestihl rozpustit sýr.
Já rád podavám s rukolovou směsí, cherry rajčátky a mini mozzarelou.