Recepty

Cizrnové kari s bulgurem

Cizrnové kari s bulgurem

Sice sám nejsem vegan, ale ze zkušenosti vím, že občas je třeba dát si pauzu od živočišných produktů. Tahle jídla jsou velmi lehká na trávení a ve většině případů i rychlejší na přípravu.

Suroviny

350 g cizrny (1 plechovka)
240 g máslových fazolí (400 g plechovka zbavená nálevu)
50 g kari pasty
50 g červené čočky
1/2 litru zeleninového vývaru
1 střední bílá cibule nasekaná najemno
1 červená paprika na větší kostky
400 ml kokosového mléka (plechovka)
3 lžičky lahůdkového droždí
1 lžička tahini
3 lžičky kasoori methi (pískavice, řecké seno)
Šťáva z 1/4 limety
Olej
Sůl dle chuti
Bulgur

Postup přípravy

1

Cizrnu a fazole si nad dřezem slejeme do cedníku a necháme okapávat, než na ně přijde řada.

2

Do hrnce si dáme oleje tak, aby zakrýval dno, rozpálíme, přidáme cibuli a kari pastu. Za stálého míchání necháme pastu rozvonět, cibulka v průběhu zesklovatí. Přidáme cizrnu s fazolemi a dále mícháme než se na dně hrnce začne tvořit film z pasty.

3

To je signál pro kokosové mléko, vývar, čočku a sůl. 

4

Vaříme cca 5 minut a pak přidáme kasoori methi, papriku, lahůdkové droždí a tahini. Necháme probublávat dalších 5-10 minut (záleží, jak mate rádi křupavou či měkkou papriku). Cca minutu před koncem vaření přidáme limetovou šťávu.

5

Jako přílohu si připravíme bulgur dle instrukcí na balení.

Při servírovaní posypat troškou kasoori methi a je hotovo.

Sdílet recept:

Další recepty