Cibuli, celer a mrkev si v sekáčku nasekáme na jemno.
V hrnci si rozpálíme trochu oleje a vepřové maso opékáme než hezky zhnědne. Poté přidáme směs cibule, mrkve a celeru, najemno nakrájené zelí a nasekanou chilli papričku a opékáme než vše zesklovatí.
Poté přidáme prolisovaný česnek, zázvor, ústřicovou a sójovou omáčku. Na mírném plameni necháme vše hezky propojit cca 2-3 minutky.
Na poslední minutu vaření přidáme nasekanou jarní cibulku s koriandrem. Hrst od každého. Hotovou směs necháme cca 30 minut chladnout.
Poté si připravíme nádobu s vodou na namáčení rýžového papíru. Do středu rýžového papíru namočeného dle instrukcí na balení dáme 2 lžíce směsi, přeložíme protilehlé strany a pak zbylé dvě také a vznikne tak rolka/kapsa s více vrstvami na jedné straně. Touto silnější stranou dolů položíme celou kapsu na druhý papír a opakujeme postup.
Kapsy smažíme zprudka v 1cm oleje do křupava. Nevydrží křupavé dlouho, takže papejte co nejdříve. Skvěle chutnají se sladkou chilli omáčkou.