Recepty

Vepřové rýžové kapsy se zeleninou

Vepřové rýžové kapsy se zeleninou

Pokud jste si koupili rýžový papír a leží vám doma a nevíte co z něho, stejně jako u mě, pusťte se do téhle dobroty. Pokud máte, můžete místo smažení zkusit horkovzdušnou fritézu.

Suroviny

1 velká žlutá cibule
2 střední mrkve (180 g celkem)
70 g řapíkatého celeru
200 g bílého zelí
500 g mletého vepřového masa
2 stroužky česneku
1 lžička strouhaného zázvoru
2 lžíce ústřicové omáčky
3 lžíce sójové omáčky
Hrst jarní cibulky a čerstvého koriandru
1 menší chilli paprička
Rýžový papír
Olej na smažení

Postup přípravy

1

Cibuli, celer a mrkev si v sekáčku nasekáme na jemno.

2

V hrnci si rozpálíme trochu oleje a vepřové maso opékáme než hezky zhnědne. Poté přidáme směs cibule, mrkve a celeru, najemno nakrájené zelí a nasekanou chilli papričku a opékáme než vše zesklovatí.

3

Poté přidáme prolisovaný česnek, zázvor, ústřicovou a sójovou omáčku. Na mírném plameni necháme vše hezky propojit cca 2-3 minutky.

4

Na poslední minutu vaření přidáme nasekanou jarní cibulku s koriandrem. Hrst od každého. Hotovou směs necháme cca 30 minut chladnout.

5

Poté si připravíme nádobu s vodou na namáčení rýžového papíru. Do středu rýžového papíru namočeného dle instrukcí na balení dáme 2 lžíce směsi, přeložíme protilehlé strany a pak zbylé dvě také a vznikne tak rolka/kapsa s více vrstvami na jedné straně. Touto silnější stranou dolů položíme celou kapsu na druhý papír a opakujeme postup.

6

Kapsy smažíme zprudka v 1cm oleje do křupava. Nevydrží křupavé dlouho, takže papejte co nejdříve. Skvěle chutnají se sladkou chilli omáčkou.

Sdílet recept:

Další recepty