Recepty

Hovězí na houbách

Hovězí na houbách

Nejen pro majitele tlakových hrnců. Tuhle dobrotu mi dělala máma už jako malýmu klukovi a dodnes je to pro mě klasika, ke které se vracím poměrně často.

Suroviny

750 g hovězího zadního na větší kostky
2 lžíce hladké mouky
1 střední cibule nahrubo nakrájená
2 hrsti sušených hub
1/2 lžičky soli
1 lžička čerstvě namletého pepře
2 lžíce Worcesteru
350 ml hovězího vývaru
1 lžička celého kmínu
2 lžíce oleje na smažení

Postup přípravy

1

Na začátek přelejeme v misce houby horkou vodou (stačí z kohoutku). Po 5 minutách slejeme vodu a vymačkáme přebytečnou.

2

Maso si v míse zaprášíme moukou, osolíme, opepříme a pořádně promícháme. V tlakovém hrnci (nebo normálním) si rozpálíme olej a cca na 2 várky osmažíme kousky masa dohněda.

3

Maso dáme stranou a dáme do hrnce cibuli. Zesklovatíme a přidáme maso i se šťávou, která nám vytekla v nádobě, ve které jsme ho měli. Minutu opékáme. Přidáme vývar, Worcester, kmín a houby.

4

Vaříme na nejvyšší tlak 45 minut. V případě normálního hrnce vaříme na nejnižším plameni alespoň 2 hodiny pod pokličkou. Pokud jsme použili vývar, který nebyl již osolen, možná bude potřeba dosolit.

5

Servírujeme s rýží nebo těstovinami a když máte zbytek něčeho zelenýho ozdobení, šup tam s tim.

Sdílet recept:

Další recepty