Recepty

Vanilkové rohlíčky s proteinem z vlašských ořechů

Vanilkové rohlíčky s proteinem z vlašských ořechů

Můžu vám zaručit, že výrazná ořechová chuť proteinu z vlašských ořechů je přesně to, co rohlíčkům chybělo. Ořechovou chuť a aroma posunuje na úplně novou úroveň. Křupavé, voňavé, prostě mňam!

Suroviny

200 g změklého másla
220 g hladké mouky
60 g proteinu z vlašských ořechů
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 žloutky
80 g mletých vlašských ořechů

Na obalování

Moučkový cukr
Špetka muškátového oříšku
Špetka kardamomu
1 vanilkový cukr

Postup přípravy

1

Smícháme si všechny suroviny a vypracujeme jemné nelepivé těsto. Těsto poté zabalíme do potravinářské fólie a dáme minimálně na hodinu do lednice, ideálně do druhého dne.

2

Když máme připraveno, předehřejme si troubu na 180°C. Z těsta uždibujme menší kousky, ze kterých rukama vyválíme válečky, které se směrem k okrajům zužují. Pokládáme je na plech s pečícím papírem.

3

Pečeme 15-20 minut do růžova. Pokud děláme tenčí válečky, tak spíš k 15 minutám, pokud děláme macíky jako na fotkách, bude to spíš k 20 minutám.

4

Po upečení necháme 2 minuty chladnout. Nelekejte se, ihned po vytažení z trouby budou na dotek měkké, během těch 2 minut ztvrdnou. Jakmile jsou na dotek tvrdé, obalíme je ve směsi na obalování a odkládáme ideálně na chladící mřížku. Nejlépe chutnají, když je necháme do druhého dne v chladu.

Sdílet recept:

Další recepty