Recepty

Krůtí chop suey s Udon nudlemi

Krůtí chop suey s Udon nudlemi

Hotový do půl hodinky, jednoduchý a navíc to skvěle chutná. Co víc si přát. Udon nudle je určitě lepší sehnat již předvařené balené ve vakuu, ale i ty obvyklejší, sušené, postačí.

Suroviny

750 g krůtího nebo kuřecího masa na nudličky
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce ústřicové omáčky
1 lžíce sezamového oleje
1 prolisovaný stroužek česneku
1 lžička strouhaného zázvoru
1 větší šalotka nasekaná najemno
2 červené papriky nakrájené na proužky
60 g pórku na nudličky
1/2 hrnku vody
Olej na smažení
Černý a bílý sezam, chilli vločky na zdobení

Postup přípravy

1

Do nakrájeného masa si dáme sójovou a ústřicovou omáčku, sezamový olej, česnek se zázvorem a promícháme.

2

V pánvi (ideálně wok) si rozpálíme olej, zesklovatíme šalotku a přidáme maso. Opékáme zprudka cca 5 minut, až se maso krásně zatáhne a začne hnědnout.

3

Poté přidáme papriku a pórek, přilejeme půl hrnku vody a na středním plameni vaříme cca 10 minut - objem omáčky se zredukuje minimálně o polovinu.

4

Podáváme s Udon nudlemi nebo rýží a zdobíme sezamem, chilli vločkami a tenkými proužky pórku.

Sdílet recept:

Další recepty