Mungo si dáme nejméně 2 hodiny odmočit do studené vody. Přes noc je ideál. Poté vodu slejeme a nahradíme novou a dáme vařit. Když začne voda vařit, ztlumíme plamen a pod pokličkou vaříme do měkka 30-45 minut. Čím déle byly naložené, tím rychleji se uvaří.
Poté si dáme vařit quinou. Před vařením důkladně propláchnout pod tekoucí vodou, to ji zbaví hořkosti. Standardně je poměr 1 díl quinoa a 2 díly vody a vaří se 10 minut a pak se nechá 5 minut dojít pod pokličkou mimo plamen.
V míse si smícháme fazolky, quinou, cibulku, petržel a bazalku. Poté dosolíme a dopepříme. Ochutnáváme, bude to potřeba osolit poměrně dost.
Filety si nasolíme a napepříme. Na pánvi rozpálíme trochu oleje s trochou másla. Mix obou oddaluje hnědnutí másla. Filety smažíme nejdříve na straně s kůží pěkně do křupava a druhou stranu jen do prodělání masa. Přibližně 2 minutky na spodní straně a na druhé už stačí minutka.
Na talíř servírujeme salát, na něj položíme filet, dozdobíme cibulkou a petrželkou a pokapeme troškou citronové šťávy.