Na začátek si dáme vařit rýží. Na 1 hrnek rýže přijde 1 hrnek studené vody, přiklopíme pokličkou, přivedeme k varu a 10 minut vaříme na velmi mírném plameni. Poté rýži načechráme vidličkou a pod pokličkou necháme 15 minut dojít vlastní parou.
Okurku si nakrájíme na menší kostky, osolíme špetkou soli a dáme bokem. Ředkvičky nakrájíme na velmi tenké plátky a to samé jarní cibulku.
Krevetky si nasolíme a napepříme. Samozřejmě jsme z nich vyndali ty tmavé žiky na zádech, protože neradi papáme krevetí hovínka. V hodně rozpálemném woku nebo pánvi si je potom zprudka osmahneme. Cca 3 minuty celkem. Hotové jsou, když začnou chytat barvu. Odložíme je do misky.
Smícháme si majonézu se Srirachou a česnekem a s touto směsí potom promícháme krevety.
Na dochucení rýže snícháme lžíci horké vody s octem, cukrem a špetkou soli a to pak vlejeme do rýže a promícháme.
Nyní jsme připraveni servírovat. Do misky dáme polovinu rýže a na ní do trojúhelníčků dáme všechny připravené suroviny jako na fotce. Krevety ještě posypeme sezamovými semínky. A úplně na závěr tu krásu zničíme, všechno to zamícháme, abychom v každém soustu měli všechny chutě.