Recepty

Hověží se slaninou a brokolicí

Hověží se slaninou a brokolicí

Opět jeden recept nejen pro majitele tlakových hrnců. Samozřejmě se dá udělat i normálně, ale pro mě je papiňák zárukou hovězího, které není jak podrážka. A všem, kteří nevlastní tlakový hrnec, pořiďte si ho, je to jedna z nejlepších investicí do kuchyně.

Suroviny

650 g hovězího masa na větší kostky
100 g slaniny nakrájené na jemno
500 ml hovězího vývaru (z kostky stačí)
1 střední červená cibule nasekaná najemno
1 lžíce hladké mouky
1 lžička černého pepře
1 lžíce worchesteru
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sezamového oleje (volitelné)
1 lžička chilli nebo chilli vloček
300 g brokolicových hlaviček (vychází na 2 takové ty balené pugety)
Sůl, olivový olej, rýže

Postup přípravy

1

Primárně je počítáno s použitím tlakového hrnce, nicméně pokud nemáte, jediný rozdíl je v délce vaření.

2

Maso si v míse smícháme s moukou a pepřem tak, aby bylo ze všech stran obalené.

3

V hrnci si rozpálíme olej a maso opečeme do hněda. Maso pak vyndáme do mísy a do hrnce dáme slaninu a cibuli.

4

Opékáme než cibulka zesklovatí. Vrátíme do hrnce maso i se šťávou, která z něho vytekla.

5

Přidáme vývar, worchester, sójovou omáčku, sezamový olej (ten tu má především aromatickou funkci, proto ho lze vynechat pokud nemáte), chilli nebo chilli vločky. Nesolíme, použité ingredience vydají za dost.

6

Vaříme na nejvyšší tlak 40 minut. Pokud nemáme tlakový hrnec, tak vaříme pod pokličkou na mírném plameni alespoň 2 hodiny.

7

Brokolici si rozdělíme na jednotlivé růžičky a buď vaříme na páře 10 minut nebo ve vodě cca 8 minut.

Jako přílohu si uvaříme rýži, kterou jsme trošku osolili a máme hotovo.

Sdílet recept:

Další recepty