Recepty

Čočkový salát s mangem

Čočkový salát s mangem

Jaro se blíží a já začínám dostávat chuť na lehčí a rychlá jídla. Jako bonus je celý salát veganský. Mango a obecně ovoce v salátech je strašně opomíjená záležitost.

Suroviny

200 g zelené čočky
2 střední rajčata
1 střední červená cibule
2 velké hrsti petrželky
1 salátová okurka
1 mango
Sůl

Na zálivku

2 lžíce olivového oleje
2 lžíce rýžového nebo jablečného octa
2 lžíce vody
2 lžíce tahini
1 stroužek prolisovaného česneku
1 lžíce javorového nebo agáve sirupu
Šťáva z půlky citrónu
Sůl, pepř

Postup přípravy

1

Čočku si uvaříme do měkka (cca 15 minut). Po uvaření scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.

2

Rajčata, mango a okurku si nakrájíme na malé kostičky, cibuli a petrželku nasekáme najemno. Vše smícháme ve větší míse.

3

Všechny ingredience na zálivku si prošleháme dohromady metličkou a přimícháme do salátu. Dle chuti dosolíme a dopepříme a máme hotovo.

4

Poté dosolíme, přidáme špenát a další cca minutu až dvě vaříme, dokud špenát nezvadne. Vše bude obalené v hezky husté omáčce, která se díky škrobu v bramborách vytvořila úplně sama.

Sdílet recept:

Další recepty