Recepty

Arašídové udon nudle

Arašídové udon nudle

Rychlý, jednoduchý a výýýborný. Takový recepty mám rád a ze zkušenosti vím, že vy taky. Nezvyklá kombinace chutí, ale určitě vyzkoušejte. Arašídový zálivka je v asijské kuchyni poměrně známá, ale do našich končin se stále nerozšířila. A myslím, že je na čase to změnit.

Suroviny

5 lžic arašídového másla
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce rýžového octu
1 lžíce chilli ve sklenici
2 lžičky sezamového oleje
1 stroužek prolisovaného česneku
1 lžička strouhaného zázvoru
1 chilli paprička nasekaná nadrobno
400 g předvařených udon nudlí (vakuově balené čerstvé nudle)
6 jarních cibulek
2 lžíce sezamu
Arašídy

Postup přípravy

1

Nejdříve si připravíme arašídovou omáčku. V misce si smícháme arašídové máslo, sójovou omáčku, ocet, chilli (taková ta pasta ve sklenici - lze koupit např. v Lidlu nebo ve většině večerek), sezamový olej, česnek a zázvor. Důkladně promícháme, než vznikne lehce mazlavá omáčka. Některá másla jsou hustější, můžeme v takové případě doředit troškou vody.

2

Uvaříme si nudle, scedíme a přendáme do mísy.

3

Do nudlí dáme připravenou omáčku, nadrobno nasekanou jarní cibulku - trochu si necháme na zdobení, sezam - také si necháme trochu na zdobení a nasekanou chilli papričku.

4

Promícháme a servírujeme. Dozdobíme jarní cibulkou, sezamem a nakrájenými arašídy.

Sdílet recept:

Další recepty