Recepty

Kovbojské fazole s klobásou

Kovbojské fazole s klobásou

Jednoduchá rychlovka nacpaná chutěmi. Určitě není nutné říkat jim kovbojské, ale mě se to k tomuhle jídlu hodí, tak proč ne. Doma jsme si mlaskali a zmizelo co cobydup.

Suroviny

3 paprikové klobásy (350-400 g)
2 plechovky červených fazolí
100 g slaniny
3 malé červené cibule
Hrst koriandru a hladké petržele
50 g jalapeño papriček
2 lžičky mletého kmínu
2 lžičky majoránky
2 lžičky sladké papriky
5 lžic kečupu
1 lžíce rajčatového protlaku
1 velká červená paprika
1 plechovka kukuřice
2 plechovky sekaných rajčat
Olej, sůl

Postup přípravy

1

Slaninu nakrájenou na kostičky si s trochou oleje dáme na studenou pánev a dáme na silný plamen. Zahříváním slaniny od studena s olejem zabráníme prskání.

2

Když začne slanina pouštět tuk, přidáme na kostky nakrájenou klobásu a nahrubo nakrájenou cibuli. Opékáme do zesklovatění cibule.

3

Přidáme kmín, majoránku, papriku a protlak a minutu rozvoníme za stálého míchání.

4

Poté přidáme rajčata, fazole, nakrájenou papriku, jalapeños, kukuřici a kečup. Zamícháme a vaříme cca 10 minut do změknutí papriky.

5

Na poslední minutu přidáme nasekanou petržel a koriandr a můžeme dosolit dle chuti. K servírování stačí obyčejný chleba.

Sdílet recept:

Další recepty