Recepty

Kuřecí s krémovou hořčičnou omáčkou

Kuřecí s krémovou hořčičnou omáčkou

Kuře a smetanový omáčky jsou nesmrtelný kombo. A když k tomu přidáš sýr, tak seš v nebi.Kdo nemá rád stehna, klíďo použij prsní řízky.

Suroviny

4 kuřecí stehenní řízky bez kosti
1 velká cibule
100 g slaniny
100 g čedaru
2 lžičky provensálksých bylinek
2 stroužky prolisovaného česneku
2 lžíce dijonské hořčice
Hrst hladkolisté petržele
2 kelímky smetany na vaření (400 g celkem)
1/2 hrnku vody
Půl vaničky baby špenátu
Olej, sůl, pepř

Postup přípravy

1

Maso si z obou stran nasolíme a napepříme. Na rozpálené pánvi s trochou oleje osmažíme z obou stran dozlatova, přibližně 3 minuty z každé strany.

2

Maso si dáme bokem a do té samé pánve dáme slaninu nakrájenou na kostičky a nasekanou cibuli. Opékáme cca 2 minuty do zesklovatění cibule.

3

Poté přidáme česnek, bylinky a petržel a opékáme další minutu za stálého míchání. Poté přidáme smetanu, vodu, hořčici a přivedeme k mírnému varu. Vmícháme najemno nastrouhaný sýr a když se rozpustí, přidáme špenát. Klidně celý nebo nahrubo pokrájený. Minutu povaříme.

4

Nakonec do pánve vložíme zpátky maso, nezapomeneme přilít i výpek, který nám zůstal v nádobě, kde jsme maso měli, necháme prohřát a máme hotovo.

Ideální přílohou je rýže.

Sdílet recept:

Další recepty