V první řadě bych rád probral králíka. Udělejte si laskavost a sežeňte si domácího. Králíci z obchodu kvůli způsobu chovu často až zapáchají (skoro rybinou) a hlavně jsou příliš malí. Kdybych ochutnal jen toho z obchodu, upřímně by mi to nechutnalo. Domácí je úplně něco jiného.
Nejdříve si připravíme marinádu. Na tu si do rendlíku smícháme vše kromě cibule a králíka. Bujón rozdrolíme mezi prsty, lépe se rozpustí. Přivedeme k mírnému varu a cca 10 minut povaříme, občas zamícháme. Dáme stranou a necháme vychladnout do pokojové teploty.
Mezitím si nakrájíme cibuli na půlkulaté plátky. Ty vyskládáme po celém dně menšího pekáčku, který pojme rozporcovaného králíka akorát. Rozporcovaný králík by měl znamenat 2 stehna, 2 nohy a 2 nebo 3 kusy hřbetu.
Na cibuli vyskládáme maso a osolíme. Poté zalejeme vychladlou marinádou, zakryjeme potravinářskou fólií a v lednici necháme minimálně 2 hodiny, ideálně do druhého dne marinovat.
Poté pečeme zakryté alobalem na 180°C 1,5 hodiny a na závěr 30 minut na 200°C nezakryté.
Nejlepší přílohou jsou vařené brambory.