Recepty

Zapečené gnocchi s kuřecím a rajčaty

Zapečené gnocchi s kuřecím a rajčaty

Moje oblíbené jídlo. Hotový je to za chvilku, nádobí neušpinim skoro žádný a na ingredience taky nenáročný. Prostě skvělý recept pro lenochy.

Suroviny

400 g kuřecích prsou
400 - 500 g gnocchi (1 balení)
400 g krájených rajčat (1 plechovka)
1 velká cibule
2 stroužky prolisovaného česneku
2 lžičky uzené papriky
2 lžičky chilli pasty (volitelné)
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžičky cukru krupice nebo krystal
1/4 hrnku vody
150 g mixu strouhaného čedaru a goudy
2 lžíce strouhanky
Hrst kadeřavé petržele
Sůl, olej

Postup přípravy

1

Nejprve si uvaříme gnocchi dle instrukcí na balení. Některá balení mají 400 a některá 500 g, obojí je vpoho.

2

V hluboké pánvi si na trošce oleje 2 minuty osmahneme do změknutí na proužky nakrájenou cibuli. Poté přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme a necháme další 2 minuty zprudka zatáhnout. Maso nemusí zhnědnout.

3

Poté přidáme papriku, česnek a protlak. Ty za stálého míchání další minutu až dvě rozvoníme.

4

Přilejeme plechovku sekaných rajčat, 1/4 hrnku vody (já jí používám k vypláchnutí plechovky od rajčat), přidáme cukr a kdo má rád lehce pálivé, může přidat chilli pastu.

5

Minutku prohřejeme a do směsi poté přidáme uvařené gnocchi, polovinu sýra a nasekanou petrželku. Zamícháme a vše přelijeme z pánve do zapékací mísy.

6

Zbylý sýr smícháme se strouhankou a tím posypeme směs v zapékací míse. Tenhle trik se strouhankou udělá super křupavý vršek.

7

Vše pečeme na 220°C nějakých 15 minut a pak už můžem papat.

Sdílet recept:

Další recepty