Nejprve si uvaříme gnocchi dle instrukcí na balení. Některá balení mají 400 a některá 500 g, obojí je vpoho.
V hluboké pánvi si na trošce oleje 2 minuty osmahneme do změknutí na proužky nakrájenou cibuli. Poté přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme a necháme další 2 minuty zprudka zatáhnout. Maso nemusí zhnědnout.
Poté přidáme papriku, česnek a protlak. Ty za stálého míchání další minutu až dvě rozvoníme.
Přilejeme plechovku sekaných rajčat, 1/4 hrnku vody (já jí používám k vypláchnutí plechovky od rajčat), přidáme cukr a kdo má rád lehce pálivé, může přidat chilli pastu.
Minutku prohřejeme a do směsi poté přidáme uvařené gnocchi, polovinu sýra a nasekanou petrželku. Zamícháme a vše přelijeme z pánve do zapékací mísy.
Zbylý sýr smícháme se strouhankou a tím posypeme směs v zapékací míse. Tenhle trik se strouhankou udělá super křupavý vršek.
Vše pečeme na 220°C nějakých 15 minut a pak už můžem papat.