Recepty

Asijská snídaňová vejce

Asijská snídaňová vejce

Všiml jsem si, že obecně všichni máte rádi asijskou kuchyni. A uvědomil jsem si, že v nepřeberném množství všech možných jídel tady i jinde chybí něco ke snídani. Takže tady máte.

Suroviny

6 vajec
4 stroužky česneku
1/2 čerstvé chilli papričky
2 stonky jarní cibulky
Olej

Na omáčku

4 lžičky sójové omáčky
1 lžička ústřicové omáčky
1 lžička černého čínského octa (nebo rýžového)
2 lžičky kečupu
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička cukru
180 ml vody

Postup přípravy

1

Na pánvi si na rozpáleném oleji uděláme 6 volských ok z obou stran. Vejce dáme bokem.

2

V misce si smícháme všechny suroviny na omáčku a velmi důkladně promícháme, abychom neměli cucky škrobu.

3

V pánvi si poté znovu rozpálíme trochu oleje a přidáme nadrobno nasekaný česnek, chilli papričku a jarní cibulku. 2 minuty je za stálého míchání necháme rozvonět.

4

Poté přidáme omáčku a na středním plameni necháme za stálého míchání probublávat dokud nezhoustne. Výsledná konzistence by měla mít hustotu jako sirup. Zabere to cca 2-3 minuty (záleží na velikosti pánve).

5

Poté přidáme vejce, necháme je prohřát a hlavně řádně obalit v omáčce.

Servírujeme ideálně se sushi rýží, ale i obyčejný chleba postačí. Nezapomenem polít omáčkou z pánve.

Sdílet recept:

Další recepty