Recepty

Vepřové Gochujang Bulgogi ragú

Vepřové Gochujang Bulgogi ragú

Pozor, velmi pálivé! Tohle ragú není nic pro slabý povahy. Než se tu někdo ozve, že takhle bulgogi nevypadá, máte pravdu. Mě ale přijde úplně v pohodě vzít zajímavou věc z asijské kuchyně a adaptovat si jí k obrazu svému.

Suroviny

1 kg vepřové plece bez kosti
6 lžic Gochujang bulgogi marinády na vepřové (korejská BBQ omáčka)
250 g žampionů
500 g mrkve
200 g cukety
500 ml vody
1 kostka hovězího bujónu
Hrst kadeřavé petržele
2 stonky jarní cibulky
Olivový olej, sůl

Pokud neseženeš bbq omáčku, můžeš si jí vyrobit sám:

2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce gochujang pasty (tu seženeš ve večerce)
1 lžíce rýžového octa
1/2 lžíce hnědého cukru
1/2 lžíce strouhaného zázvoru
2 stroužky prolisovaného česneku
2 lžičky sezamového oleje
1 lžička chilli vloček

Postup přípravy

1

Maso si nakrájíme na kostky, dáme do mísy a zalejeme marinádou. Necháme v lednici marinovat alespoň hodinu, ideálně přes noc.

2

Omyjem si žampiony, rozkrájíme na čtvrtiny. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a žampiony smažíme cca 8 minut s trochou soli než ztratí na objemu a jsou krásně hnědé a plné chuti.

3

Do tlakového nebo normálního hrnce (příprava se liší pouze časem vaření) si dáme maso, přihodíme osmažené žampiony, na kostky nakrájenou mrkev a cuketu, zalejeme hovězím vývarem, který jsme si udělali z bujónu a půl litru vody.

4

Vaříme buď na nejvyšší tlak 40 minut a nebo dusíme pod pokličkou přibližně 2 hodiny, nebo než se maso rozpadá.

5

Po uvaření přimícháme nasekanou petrželku a zelenou část ze dvou stonků jarní cibulky.
Podáváme s bramborovou kaší.
Sdílet recept:

Další recepty