Recepty

Zelená pizza z listového těsta

Zelená pizza z listového těsta

Listové těsto je podle mě jedna z nejverzatilnějších věcí v kuchyni. Můžete na to naplácat cokoliv a vždycky z toho vyleze dobrota. A jelikož moje mamka se dočasně stala dealerem cuket, musím to někde použít. Tahle rychlovka je strašně dobrá a určitě udělá radost každému, kdo nerad tráví v kuchyni spoustu času!

Suroviny

1 listové těsto
2 lžíce bazalkového pesta
Polovina střední cukety
2 malá oranžová rajčata
Čedar
1 vejce
Čerstvá bazalka
Sůl

Postup přípravy

1

Rajčata a cuketu si nakrájíme na tenké plátky. Cuketu vyskládáme na pekáč a lehce osolíme a necháme 10 minut vypotit.

2

Rozložíme si listové těsto a z každé strany odřízneme tenký proužek. Zbylé těsto po obvodu potřeme rozšlehaným vejcem.

3

Na tato místa položíme zpět odříznuté proužky a vytvoříme tak jakýsi rámeček který opět potřeme vejcem. Plochu těsta potřeme pestem.

4

Poté na těsto vyskládáme plátky rajčat a cukety, kterou jsme si osušili kuchyňskou utěrkou. Navrch dáme pár lístků bazalky a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme na 200°C 20 minut.

Sdílet recept:

Další recepty