Všechny ingredience na burger (kromě housky) si smícháme v míse a ideálně rukou pořádně prohněteme. Ze směsi vytvarujeme 4 stejně velké kulaté placky cca 1,5 cm tlusté.
Buď připravujeme na elektrickém grilu pomazaném trochou oleje, na 190°C s teplotní sondou na vnitřní teplotu 65°C (zavřený poklop) nebo 5 minut z každé strany (otevřený poklop).
Na rozpáleném grilu si poté i opečeme s troškou másla rozpůlené žemle.
Na salát si smícháme nakrouhané zelí ve větší míse se strouhanou mrkví, přidáme jogurt, hořčici, ocet, citrónovou šťávu, osolíme a opepříme. Smícháme a můžeme se vrhnout na servírování.
Na spodní část housky dáme pořádnou vrstvu salátu, na něj položíme hotové maso, navrch ještě trochu salátu, přiklopíme vrchním dílem housky a můžeme se na to vrhnout. Žádné mazání na housky není třeba, salát vydá za dost.