Recepty

Burger s domácím coleslaw salátem

Burger s domácím coleslaw salátem

Když perfektně udělané maso spojíte s krémovým a křupavým, ale přesto zdravým coleslaw salátem, máte nebe v hubě!

Suroviny

500 g mletého hovězího masa
1 lžíce worchestru
2 lžíce olivového oleje
1 vejce
1 stroužek prolisovaného česneku
75 g strouhanky
25 g strouhaného čedaru
20 g nastrouhané cibule
Hrst hladkolisté petržele
4 hamburgerové housky

Na salát

350 g bílého zelí nakrouhaného najemno
150 g nahrubo nastrouhané mrkve
3 stonky jarní cibulky
Hrst hladkolisté petržele
4 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce jablečného octa
3 lžíce citrónové šťávy
Sůl, pepř

Postup přípravy

1

Všechny ingredience na burger (kromě housky) si smícháme v míse a ideálně rukou pořádně prohněteme. Ze směsi vytvarujeme 4 stejně velké kulaté placky cca 1,5 cm tlusté.

2

Buď připravujeme na elektrickém grilu pomazaném trochou oleje,  na 190°C s teplotní sondou na vnitřní teplotu 65°C (zavřený poklop) nebo 5 minut z každé strany (otevřený poklop).

3

Na rozpáleném grilu si poté i opečeme s troškou másla rozpůlené žemle.

4

Na salát si smícháme nakrouhané zelí ve větší míse se strouhanou mrkví, přidáme jogurt, hořčici, ocet, citrónovou šťávu, osolíme a opepříme. Smícháme a můžeme se vrhnout na servírování.

5

Na spodní část housky dáme pořádnou vrstvu salátu, na něj položíme hotové maso, navrch ještě trochu salátu, přiklopíme vrchním dílem housky a můžeme se na to vrhnout. Žádné mazání na housky není třeba, salát vydá za dost.

Sdílet recept:

Další recepty