Recepty

Rýžové krekry s ořechovým máslem a čokoládou

Rýžové krekry s ořechovým máslem a čokoládou

Výborná svačina nebo jen tak na mlsání. Nedávno jsem si koupil krekry s polevou a byla to chuťově taková nuda, že jsem s tím musel něco udělat. Vzpomněl jsem si, že jsem tohle někde zahlédnul, tak sem si to přizpůsobil a vyčaroval tuhle dobrotu.

Suroviny

9 rýžových (nebo kukuřičných) krekrů
100 g čokolády
2 lžíce kokosového oleje
9 lžic ořechového másla
Pistácie, arašídy, lyofilizované ovoce a vločková sůl na zdobení

Postup přípravy

1

Na vodní lázni nebo v mikrovlnce si rozpustíme čokoládu s olejem.

Přendáme do nádoby s plochým dnem a průměrem jen malinko větším než je průměr krekrů.

2

Krekry namažeme ořechovým máslem tak, aby nám po obvodu zůstal cca půl centimetr volný.

3

Namočíme do čokolády, odložíme na pečící papír nebo na mřížku a posypeme drcenými ořechy, lyofilizovaným ovocem.

4

Nakonec trochu posolíme vločkovou solí nebo Fleur de sel a dáme vychladit do ztuhnutí čokolády. Skladujeme v lednici.

Sdílet recept:

Další recepty