Recepty

Zapečené gnocchi s kuřecím a špenátem

Zapečené gnocchi s kuřecím a špenátem

Tuhle dobrotu si udělá rád snad každý. Minimum nádobí, maximum chuti. Snad vám zachutná! A kdo by se chtěl dohadovat o výslovnosti, jsou to ňoki.

Suroviny

400 g kuřecích prsou
500 g bramborové gnocchi
250 ml 30% smetany
1 větší cibule
4 stroužky prolisovaného česneku
Po 1 lžičce oregána, rozmarýnu a bazalky
Hrst kadeřavé petržele
150 g strouhaného čedaru
125 g čerstvého baby špenátu (1 vanička)
20 g strouhanky
200 g slaniny
1 lžička dijonské hořčice
Sůl, pepř, olej

Postup přípravy

1

Nejdříve si dáme uvařit gnocchi. 500 g je jedno balení. Za mě jsou nej poločerstvé z Lidlu, jsou hotové za 2 minuty.

2

V hluboké pánvi si rozpálíme olej společně se slaninou. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

3

Přidáme sušené oregáno, bazalku a romzarýn, česnek a minutu za stálého míchání rozvoníme.

4

Přidáme na malé kostky nakrájené maso a necháme ho zatáhnout. Když začne hnědnout, přilejeme smetanu, přidáme 100 g čedaru, nasekanou petrželku a hořčici.

5

Mícháme na mírném plameni a když se sýr rozpustí, přidáme špenát. Bude se to zdát jako hodně, ale velmi rychle zvadne na zlomek objemu. Samozřejmě vše za stálého míchání.

6

Nakonec přisypeme gnocchi, promícháme, přendáme do zapékací mísy a posypeme zbytkem sýra, který jsme promíchali s trochou strouhanky. To zaručí dokonale křupavý vršek.

7

Pečeme 30 minut na 200°C.

Podáváme dozdobené nasekanou petrželkou nebo lístky bazalky.

Sdílet recept:

Další recepty