Ve větším hrnci si na rozpáleném oleji osmahneme slaninu, když pustí tuk, přidáme cibulku a opékáme než zesklovatí.
Přidáme maso a opékáme do té doby, než přestane pouštět šťávu. Poté přidáme nakrájenou papriku a za stálého míchání necháme také zesklovatět.
Poté do hrnce přijdou všechny sušené bylinky a koření společně s nasekaným česnekem. Kmínu je skutečně 1 a půl polévkové lžíce, není to překlep. Minutu je rozvoníme, poté přidáme protlak a další minutu mícháme a opékáme.
Nakonec přidáme rajčata, zalejeme vývarem, přisypeme slité fazole s kukuřicí, dosolíme a dopepříme dle chuti, přivedeme k varu a povaříme 10 minut na mírném plameni.
Minutu před koncem přidáme nasekaný čerstvý koriandr a čokoládu. Jakkoliv divná se vám může čokoláda zdát, je nezbytnou součástí tohodle receptu a za žádnou cenu jí nevynechávejte.
A tím je hotovo. Servírujeme s chlebem, rýží nebo třeba bulgurem.