Recepty

Špenátové lívance s medovým Gervais

Špenátové lívance s medovým Gervais

Kdo nevyzkoušel Gervais smíchané s medem, rozhodně by neměl otálet. Překvapivě chutné kombo, které se navzdory sladkosti hodí nejvíce ke slaným jídlům. Třeba k výborným lívancům s křupavou slaninou. Aneb snídaně pro krále.

Suroviny

250 ml mléka
100 g baby špenátu
1 vejce
50 g cizrnové mouky (lze nahradit hladkou)
70 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky soli

Na pomazání a zdobení

150 Gervais light
1 lžička medu
1 lžička pepře (nahrubo mletý)
Polníček
Rajčata
Dlouhé plátky slaniny
Vajíčka na volská oka

Postup přípravy

1

Rozehřejeme si troubu na 200°C. Plátky slaniny rozložíme na plech s pečícím papírem a pečeme 15 minut. Po upečení dáme odkapat na papírovou utěrku.

2

Do stolního mixéru dáme všechny ingredience na těsto a mixujeme 2 minuty.

3

Na rozehřáté nepřilnavé pánvi s kapkou oleje vyléváme těsto přímo z nádoby od mixéru a tvoříme lívanečky cca 8 cm v průměru.

4

Lívanečky obracíme, když se na povrchu vytvoří bublinky. Poté opékáme dalších 20 sekund.

5

Poté si uděláme volská oka se solí a pepřem.

6

V míse si smícháme Gervais s medem a pepřem a krátce vyšleháme metličkou.

7

Poté už můžeme servírovat. Vrstvíme  lívanec, krém, lívanec, krém, slanina, plátky rajčat, lívanec, krém, volské oko a rozdrcená slanina. Ale upřímně vrstvám a jejich počtu se meze nekladou.

Nakonec dozdobíme lístky Polníčku

Sdílet recept:

Další recepty