Blog

Kešu ořechy pochází z jablka!

Kešu ořechy pochází z jablka!

V rodinném kruhu jsme narazili na tohle téma a já sem si řekl:"Tyjo, to by mohlo přijít lidem zajímavý." A až se budete někdy divit, proč jsou kešu tak drahé, teď už budete vědět proč.

Plod zmíněného stromu, který najdeme skoro výhradně v Thajsku, neni z botanického hlediska úplně plod, ale říká se mu kešu jablko. Je jedlý a má sladkou a kyselou chuť.

Při sklízení se musí rozhodnout, zda chtějí použít jablko nebo ořech, protože každá část zraje v jiný čas.

Ořechy jsou tedy, jak je zmíněno už v příspěvku, praženy. Poté zbaveny vnější tuhé slupky. Na to se používá ruční lis, kterým ji rozprasknou.
Potom jsou opět ručně zbaveny tenké slupky malým nožíkem a u toho se ještě musí dávat pozor, aby nebyl poškozen takový ten malý ořechový ocásek na jedné straně ořechu, jinak by se rozpadnul na poloviny.

Sdílet recept: