Blog

Třtinový a hnědý cukr nejsou jedno a to samé!

Třtinový a hnědý cukr nejsou jedno a to samé!

Spousta lidí se domnívá, že je jedno jestli použijou hnědý nebo třtinový cukr. Nicméně není tomu tak.

Třtinový se vyrábí z cukrové třtiny. Průmyslově je pak zbaven zbytků chemikálií a nečistot. Přirozeně obsahuje zdravou melasu. Je sice trochu dražší než hnědý, ale kvalita tomu bude vždy odpovídat.

Hnědý cukr se vyrábí z řepy, stejně jako ten bílý. Melasa je do něj přidávána později. Levnější varianty jsou místo melasy dobarvovány karamelovým sirupem. Pokud tedy i tak sáhnete po hnědím, vždy se podívejte do složení, aby obsahoval melasu.

Třtinový má chuť lehce připomínající vanilku, zatímco hnědý má chuť karamelovou.
Třtinový použijeme do sladkých jídel, třeba na pečení, zatímco hnědý často vídáme kromě pečení i v omáčkách a marinádách.
Sdílet recept: