Recepty

Aglio olio cuketa

Aglio olio cuketa

Další cuketový recept, ale co mám dělat, když mám pořád velikou zásobu. Nějak se to zpracovat musí. Tenhle receptík vyšvihnete během chvilky a chutná parádně!

Suroviny

250 g špaget nebo linguine (suchý stav)
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce olivového oleje
1 lžička černého pepře
4 stroužky prolisovaného česneku
Velká hrst nasekané kadeřavé petržele
150 g cukety

Postup přípravy

1

Nejdříve si dáme vařit těstoviny. Vaříme o 2 minuty kratší dobu, než je v návodu, protože se dodělají na pánvi.

2

Najemno si nastrouháme cuketu a vymačkáme z ní cca polovinu vody.

Je třeba mít všechny suroviny, včetně těstovin a cukety, připravené, protože vše se bude dít rychle.

3

V hluboké pánvi (ideálně wok) si rozpálíme olej. Přidáme chilli vločky a pepř a minutu necháme rozvonět.

4

Poté přidáme česnek a za stálého míchání rozvoníme další minutu.

5

Potom přidáme nasekanou petrželku, 30 sekund mícháme a potom přidáme těstoviny, které jsme neslévali. Trochu vody z těstovin do pánve dostat chceme.

6

Vše krásně proházíme nebo promícháme, cca minutu. Nakonec přidáme cuketu a prohazujeme další 2 minuty.

Tím máme hotovo a můžeme servírovat posypané petrželkou a chilli vločkami.

Sdílet recept:

Další recepty