Začneme přípravou pyré z brambor. Brambory (ono to vyjde na jednu velikou nebo dvě střední) propícháme vidličkou a buď vcelku pečeme na 200°C zabalené v alobalu 40-50 minut, nebo pod poklopem na poloviny dáme na 10 minut do mikrovlnky. Poté necháme brambory vychladnout a dužinu pak vydlabeme do mísy.
K tomuto pyré poté zašleháme metličkou vajíčka a olej. Pokud máme dužinu tužší, můžeme si pomoct mixérem.
Nastartujem troubu na 180°C, vymažeme si formu na chlebíček a vyložíme pečícím papírem tak, abychom měli přesahy ven.
Velikost formy 31x13 cm, objem 3 litry.
Ve větší míse si smícháme všechny suché suroviny a poté k nim přimícháme nachystanou směs z brambor.
Vylejeme do formy na chlebíček a pečeme přibližně 40-45 minut, nebo až nám párátko zapíchnuté doprostřed vyleze suché. Kdyby nám to začlo příliš rychle hnědnout, přikrejeme alobalem lesklou vrstvou ven.
Hotový chlebíček za přesahy papíru vytáhneme ven a necháme vychladnout ideálně na mřížce.