Recepty

Biscoff řezy

Biscoff řezy

Tahle dobrota je prostě TOP! Velmi jednoduché na výrobu i na suroviny. A člověk se určitě nemůže zmýlit lotuskami.

Spodní vrstva

70 g ovesných vloček
50 g mletých mandlí
1 lžíce javorového sirupu
3,5 lžíce rozpuštěného kokosového oleje

Prostřední vrstva

200 g biscoff pomazánky (rozehřáté)

Vrchní vrstva

120 g tmavé čokolády
1 lžíce kokosového oleje
25 g biscoff pomazánky
Vločková sůl nebo Fleur de sel

Postup přípravy

1

Připravíme si menší formu na chlebíčkek vyložením pečícím papírem s přesahy ven z formy.

2

Na spodní vrstvu si dáme mandle a ovesné vločky do sekáčku a rozmixujeme do střední hrubosti. Přidáme olej a javorový sirup, promícháme a dáme do formy. Pořadně umačkáme na rovnou vrstvu.

3

Na prostřední vrstvu si v rendlíku nebo v mikrovlnce rozehřejeme lotuskovou pomazánku. Tu poté nalejeme na první. Poté dáme cca na hodinu vychladit.

4

Na vrchní, finální, vrstvu si na vodní lázni rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem a v nádobě bokem si rozpustíme další lotuskovou pomazánku. Čokoládu nalejeme na vychlazený základ. Do čokolády cik cak nalejeme pomazánku aby nechávala jen proužek. Tento proužek poté špejlí dotvarujem do něčeho hezčího. Těžkej abstrakt, snažte se.

5

Na závěr posypeme trochou soli. Fleur de sel je tady super a slanost vytvoří skvělý chuťový kontrast. V podstatě simulujeme slaný karamel.

6

Všem pak dejte vychladit přes noc. Před porcováním nožem projeďte obvod mezi papírem a formou a tahem za přesahy papíru vyndejte z formy.

Sdílet recept:

Další recepty