Recepty

Broskvové galetky

Broskvové galetky

Něco mi říká, že až vyzkoušíte ricottu ve sladkém, přestanete používat tvaroh. Ricotta je lehčí, nadýchanější a jemnější. Prostě mňamka!

Suroviny

1 listové těsto
250 g ricotty
40 g medu
1/2 lžičky kardamomu
3 větší broskve
1 vejce
Hnědý cukr na posypání
Trocha medu na servírování

Postup přípravy

1

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.

2

V míse si metličkou vyšleháme ricottu s medem a kardamomem krásně do jemna. Omyté broskve si rozkrojíme napůl, zbavíme pecky a nakrájíme na tenké měsíčky.

3

Rozložíme (v případě bloku rozválíme) si těsto, rádýlkem rozkrájíme na, pokud možno, 6 stejně velkých čtverců.

4

Do středu těsta dáme cca lžíci ricotty, rozmažeme tak, aby nám zůstal cca 1,5 cm široký okraj a vyskládáme broskve hezky aby se překrývaly. Poté přehneme okraje těsta tak, aby kousíček překrývalo i broskve. Pomažeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme hnědým cukrem.

5

V předehřáté troubě pečeme 25-30 minut, prostě pěkně dozlatova. Po upečení obracečkou vyndáme na chladící mřížku, aby nám i zespod zůstaly krásně křupavé a podáváme pokapané troškou medu.

Sdílet recept:

Další recepty