Recepty

Brownies s malinovou omáčkou

Brownies s malinovou omáčkou

K tomuhle není snad ani co dodat. Masakrálně dobrý! Brownies a maliny se k sobě náramně hodí. Jsou někde na půli cesty mezi mokrými a suchými brownies, což je skvělá kompromis a nezklamou tak nikoho nehledě na preference textury.

Suroviny

6 velkých vajec
270 g hladké mouky
510 g čokoládových pecek (nebo čokoláda nakrájená na malé kousky)
170 g holandského kakaa
590 g cukru krupice
340 g másla
1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
1 a 1/2 lžičky soli
1 a 1/2 lžičky instantní kávy (volitelné)
20 g vanilkového extraktu

Na omáčku

400 g mražených malin
120 ml vody
1 lžíce cukru moučka
1 a 1/2 lžičky kukuřičného škrobu

Postup přípravy

1

Recept na standardní velký pekáč přes celou troubu (cca 40x30 cm vnější rozměry).

Popsaný postup je v robotovi za použití míchací násady, lze dělat i ručně.

2

Předehřejeme si troubu na 175 stupňů a vymažeme si pekáč olejem.

3

Do mísy si dáme vejce, kakao, sůl, prášek do pečiva, kávu a vanilkový extrakt. Na nízkou rychlost mícháme, když přestane prášit kakao, zvýšíme rychlost na střed a mícháme minutu do jemna.

4

V rendlíku si rozpustíme máslo, přidáme cukr a zahříváme do rozpuštění másla (nesmí začít vařit!). Směs je hotová, když se začne lesknout. Přidáme do mísy od robota a minutu promícháme na nízkou rychlost.

5

Pak přidáme mouku a čokoládu, minutu promícháme. Vznikne spíše pastovitá směs, rozhodně nepoteče.

6

Přeneseme do pekáče, vyhladíme rovnoměrně po celé ploše a pečeme 30-35 minut. Poté necháme vychladnout! Čerstvé z trouby by se brownies drolily, ale pak budou krásně měkké a vlhké.

7

Na omáčku si do rendlíku dáme maliny s polovinou vody a cukrem. Přivedeme k varu, pak celou směs protlačíme jemným sítem (semínek a dužiny se zbavíme), vrátíme do rendlíku a přidáme směs škrobu se zbytkem vody. Minutu povaříme. Omáčka nezhoustne, spíše získá příjemnou viskozitu.

8

Podáváme přelité omáčkou, dozdobené čerstvým ovocem či lyofilizovaným ovocem.

Sdílet recept:

Další recepty