Recepty

Budapešťská pomazánka

Budapešťská pomazánka

Jedna klasika. Už jsem si ověřil, že tyhle rychlovky baví každého stejně jako mě, takže doufám, že i tentokrát se vám trefím do chuti.

Suroviny

250 g tvarohu ve vaničce
50 g másla
80 g zakysané smetany
1 malá cibule
2 lžičky sladké nebo uzené papriky
80 g nakládané kapie
Špetka soli

Postup přípravy

1

Máslo si necháme povolit, aby bylo mazlavé a tvaroh necháme také mimo lednici, aby měl pokojovou teplotu.

2

V míse si utřeme tvaroh s máslem, přidáme zakysanou smetanu, nadrobno nasekanou cibuli, sladkou nebo uzenou papriku a najemno nakrájenou kapii. Jedná se o standardní nakládanou červenou papriku, kterou seženeme v každém obchodě.

3

Trošku osolíme. vše důkladně promícháme. Dáme na 15 minut do lednice a poté můžeme papat s pečivem trošku posypané sladkou paprikou a dozdobené jarní cibulkou nebo petrželkou.

Sdílet recept:

Další recepty