Bulgur s vodou si dáme do hrnce s pokličkou a vaříme dle instrukcí na balení, tedy cca 10 minut, na mírném plameni. Poté necháme odstát.
Rajčata, cibuli, papriku a petrželku si nasekáme najemno. Na zálivku si smícháme sezamový olej, tahini pastu, citrónovou šťávu a sladidlo. Pozor, sezamový olej je raw, tedy úplně jiná chuť, než standardní z praženého sezamu, ten ani nezkoušejte. Na první pohled je rozeznáte podle barvy. Pražený je tmavě hnědý, raw světlounký.
Všechno smícháme s bulgurem, pořádně osolíme a opepříme. Servírujeme posypané sezamovými semínky.
Poté dosolíme, přidáme špenát a další cca minutu až dvě vaříme, dokud špenát nezvadne. Vše bude obalené v hezky husté omáčce, která se díky škrobu v bramborách vytvořila úplně sama.