Recepty

Buřtguláš

Buřtguláš

Dostal jsem chuť na něco útulného. Nevim teda jestli jídlo může být útulné, ale předstírejme, že ano. Tahle mňamka vrátila do dětských let mě i drahou polovičku. Miluju!

Suroviny

450 g špekáčků
600 g brambor
2 střední bílé cibule
1 lžička mletého kmínu
3 lžičky gulášového koření (s obsahem soli)
4 stroužky prolisovaného česneku
1 lžíce rajčatového protlaku
1 slepičí bujón
2 litry vody
2 lžičky majoránky
Tmavá jíška dle potřeby
Olivový olej

Postup přípravy

1

Ve velkém hrnci si rozpálíme olej. Na něm zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli.

2

Přidáme na malé kousky nakrájené špekáčky a opékáme cca 2 minuty.

3

Přidáme na malé kostky nakrájené brambory, kmín, gulášové koření, česnek a protlak. Minutu rozvoníme za stálého míchání a poté přilejeme 2 litry vody s rozmíchaným bujónem.

4

Přivedeme k varu a vaříme do změknutí brambor. 2 minuty před koncem vaření přidáme majoránku a zahustíme jíškou dle chuti. Každý má rád jinak hustý, někdo nezahušťuje vůbec.

5

Nikde nevidíte sůl, protože gulášové koření a bujón už sůl obsahují. Pokud máte koření nebo/a bujón bez soli, dosolte dle chuti.

Sdílet recept:

Další recepty