Recepty

Červená čočková polévka

Červená čočková polévka

Patří mezi ty hustější, které nejsou jen voda. Jednoduchý a rychlý recept, který je neúmyslně i veganský.

Suroviny

180 g červené čočky
1 menší mrkev (cca 100 g)
1 malá cibule
1 stroužek česneku
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky chilli
1 lžička mletého kmínu
1 lžíce rajčatového protlaku
1 plechovka krájených rajčat
1 litr zeleninového vývaru (klidně z kostky)
Olivový olej
Cukr, sůl
Pažitka na zdobení

Postup přípravy

1

Začneme přípravou všech surovin, při vaření se bude vše dít rychle. Cibuli si nasekáme najemno, mrkev si nastrouháme nahrubo, čočku si promyjeme a prolisujeme si česnek.

2

V hrnci si rozpálíme olej a cca 2 minutky, do zesklovatění, opékáme cibuli s mrkví. Poté přidáme koření a česnek a opékáme dalších 30 sekund, krásně se rozvoní.

3

Poté přidáme rajčata, vývar a čočku a vaříme na mírném plameni 10-13 minut. Čočka by měla být na zkus trošičku pevná.

4

Nakonec dochutíme dle preferencí cukrem a solí a máme hotovo. Servírujeme dozdobené nasekanou pažitkou.

Polévka je poměrně hodně hustá, takže se nebojte trochu doředit vodu nebo vývarem, pokud preferujete řidší.

Sdílet recept:

Další recepty