Pro začátek si připravíme všechny suroviny. Obecně u asijských receptů typu stir fry se všechno děje velmi rychle a není čas na krájení v průběhu vaření. Takže jarní cibulku hezky zešikma nasekat, česnek prolisovat a vše ostatní postavit vedle sporáku.
Uvaříme nudle dle instrukcí na balení. Necedíme, necháme je čekat ve vodě.
V hluboké pánvi (ideálně wok) rozpálíme olej. Přidáme česnek a bílou část jarní cibulky. Smažíme zprudka cca 2 minuty než začně cibulka hnědnout. Poté přidáme chilli vločky a smažíme další minutu.
Přidáme sójovou omáčku, cukr a dobře promícháme. Potom přidáme sezamový olej a chilli pastu.
Přidáme uvařené udon nudle i s troškou vody a na vyšším plameni promícháváme než jsou nudle krásně obalené v omáčce. Pokud se nám to zdá moc husté, přidáme trošku vody.
Přesuneme do misky a zdobíme sezamovými semínky a zelenou částí jarní cibulky.