Recepty

Chilli česnekové udon nudle

Chilli česnekové udon nudle

Udon nudle již poněkolikáté. Úžasná surovina, která nikdy neomrzí, teda alespoň mě ne. Chilli a česnek jsou jednoduché chutě, které nepotřebují již žádnou pomoc. Rychlovka, která udělá radost, když je málo času.

Suroviny na marinování

2 porce udon nudlí (u předvařených ve vakuvém balení 2x200 g)
1 lžíce oleje na smažení
4 stroužky prolisovaného česneku
1 stonek jarní cibulky (zelená a bílá část odděleně)
1 lžička chilli vloček
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička sezamového oleje
2 lžičky chilli pasty (takové ty chilli papričky rozemleté a zavařené ve sklenici)
Troška vody (z vody z nudlí)
Sezamová semínka

Postup přípravy

1

Pro začátek si připravíme všechny suroviny. Obecně u asijských receptů typu stir fry se všechno děje velmi rychle a není čas na krájení v průběhu vaření. Takže jarní cibulku hezky zešikma nasekat, česnek prolisovat a vše ostatní postavit vedle sporáku.

2

Uvaříme nudle dle instrukcí na balení. Necedíme, necháme je čekat ve vodě.

3

V hluboké pánvi (ideálně wok) rozpálíme olej. Přidáme česnek a bílou část jarní cibulky. Smažíme zprudka cca 2 minuty než začně cibulka hnědnout. Poté přidáme chilli vločky a smažíme další minutu.

4

Přidáme sójovou omáčku, cukr a dobře promícháme. Potom přidáme sezamový olej a chilli pastu.

5

Přidáme uvařené udon nudle i s troškou vody a na vyšším plameni promícháváme než jsou nudle krásně obalené v omáčce. Pokud se nám to zdá moc husté, přidáme trošku vody.

6

Přesuneme do misky a zdobíme sezamovými semínky a zelenou částí jarní cibulky.

Sdílet recept:

Další recepty