V rendlíku si přivedeme k varu vodu se solí, rozdrcenými stroužky česneku, šalvějí a kuličkami pepře.
Poté přilejeme mošt a necháme pár minut vychladnout.
Marinádu přelejeme přes kotlety tak, aby byly ponořené a dáme do lednice minimálně na hodinu, marinovat.
Poté maso důkladně opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. V pánvi si rozpálíme olej se lžící másla, vložíme kotlety a smažíme je 3-4 minuty z každé strany.
Dáme si je stranou a do té samé pánve si přidáme zbylé 2 lžíce másla aspolečně s cukrem. Rozmícháme je a přidáme jablka. Ta jsme před tím oloupali, odjadřincovali a nakrájeli na cca 3 mm tenké plátky. Na střední plameni je povaříme 2-3 minuty.
Poté přidáme nadrobno nasekanou cibuli a šalvěj, minutu rozvoníme a na závěr už do pánve přijde pouze mošt a hořčice. Rozmícháme, do pánve vrátíme maso a nezapomeneme na šťávu, která určitě odkapala na talíř, prohřejeme a můžeme servírovat.
Výborně to chutná samotné nebo třeba s bramborovou kaší.