Recepty

Cizrnový masala sandwich

Cizrnový masala sandwich

Tenhle fešák je nejenom moc dobrej, ale i veganskej. Nicméně kdo není vegan, jogurt i majolku použijte klidně normální. Masala cizrna vás určitě překvapí zajímavou chutí a zaručuju, že maso vám vůbec chybět nebude.

Suroviny

400 g vařené cizrny (1 plechovka)
Olivový olej, sůl, pepř
2 prolisované stroužky česneku
1 lžička strouhaného zázvoru
1/2 lžičky chilli
1,5 lžičky mletého kmínu
1 lžička sladké papriky
1 lžíce rajčatového protlaku
1/4 hrnku majonézy (vegan)
1/4 hrnku bílého jogurtu (vegan)
8 plátků sandwichového chleba
2 velká rajčata nakrájená na plátky
1 větší červená cibule nakrájená na tenká kolečka
24 tenkých plátků salátové okurky
Čerstvý koriandr
Rukola

Postup přípravy

1

Na rozpáleném oleji si cca 5 minut na mírném plameni osmažíme cizrnu. Osolíme, opepříme a přidáme koření, česnek, zázvor a protlak a za stálého míchání smažíme další 2 minuty. 

2

Přemístíme do mísy a přidáme majonézu a jogurt, smícháme a můžeme skládat sandwich. Dle chuti ještě dosolíme a dopepříme.

3

Chléb si na trošce oleje osmahneme dohněda. Vnitřní stranu obou plátků namažeme majonézou. Na spodek poklademe rukolu, poté cizrnovou směs, plátky rajčat, plátky okurky, cibuli 

a navrch pár lístků koriandru. Příklopíme druhým plátkem chleba a máme hotovo. 

Sdílet recept:

Další recepty