Recepty

Cizronovo kuskusové koule v pomerančové omáčce

Cizronovo kuskusové koule v pomerančové omáčce

Že je po veganském jídle hlad není vůbec pravda. Tahle dobrota je podezřele sytá a plná chutí. Inspirováno pomerančovým kuřetem, oblíbeným jídlem milovníků asijské kuchyně.

Suroviny na koule

400 g vařené cizrny
200 g kuskusu (za sucha)
220 ml vroucí vody
1/2 červené cibule
3 stroužky česneku
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky chipotle nebo chilli
1 lžička lahůdkového droždí
2 lžičky sušeného koriandru
Sůl, olivový olej

Na omáčku

125 ml pomerančové šťávy (ne džus)
60 g hnědého cukru
5 lžic sójové omáčky
2 stroužky prolisovaného česneku
2 lžičky strouhaného zázvoru
1 lžička rýžového octu
1 lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy

1

Kuskus zalejeme vodou a necháme 5 minut ležet. Do food procesoru (sekáčku) si dáme všechny ostatní suroviny. Přidáme nachystaný kuskus. Ze směsi vytvarujeme koule a pečeme na 200°C 30 minut. 

2

Do pánve pak dáme všechny ingredience na omáčku a na mírném plameni redukujeme cca 3 minuty. Omáčka krásně zhoustne. Když je hustá, vložíme upečené koule, promícháme a necháme cca 1,5 minuty prohřát.  

Podáváme dozdobené sezamovými semínky a petrželkou a měsíčky pomeranče.

Sdílet recept:

Další recepty