Recepty

Čokopěna s lotuskami

Čokopěna s lotuskami

Čokoládová pěna je pro většinu lidí trochu strašák a přitom na tom vůbec nic není. Rozhodně doporučuji v receptu použít domácí vajíčka nebo jen taková, kterým věříte, jelikož jsou v tom syrové bílky.

Suroviny

180 g bílé čokolády
140 g řeckého jogurtu
30 g kokosového cukru
5 bílků
Lotus sušenky
Maliny
Borůvky
Máta

Postup přípravy

1

Bílky si vyšleháme s kokosovým cukrem. Dáme si je do mísy, zapneme šlehač a cukr přisypáváme postupně. Výsledný sníh by měl tvořit pevné špičky a po obrácení vzhůru nohama by měl držet v míse.

2

Sníh dáme stranou a ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu.

3

Rozpuštěnou čokoládu smícháme s řeckým jogurtem.

4

Po menších dávkách do jogurtu s čokoládou přidáme bílkový sníh. Nemícháme, ale překlápíme směs přes sebe. Tím se zamezí vyfouknutí sněhu.

5

Na dno dezertních misek nebo skleniček si dáme nadrcené lotusky, naplníme pěnou a dáme vychladit do zthunutí. Čím déle, tím lépe, ale minimum je hodina.

6

Servírujeme dozdobené další vrstvou drcených sušenek, malinami, borůvkami a lístky máty.

Sdílet recept:

Další recepty