Recepty

Cuketové brownies

Cuketové brownies

Když už nevíte co vs cuketami, když je sezóna, brownies jsou ideální nápad. Jsou krásně vlhké a vláčné a nikdy by vás po chuti nenapadlo, že je v nich cuketa. A určitě jsou mnohem zdravější, než ty klasické.

Suroviny

1 hrnek špaldové mouky (hrnek á 250 ml)
2 hrnky strouhané cukety (střední jemnost)
1⁄2 hrnku kokosového oleje (rozpuštěného)
1⁄2 hrnku tekutého sladidla (med, javorový sirup, agáve sirup,...)
1 vejce
1⁄2 hrnku holandského kakaa
1 lžička vanilkové pasty nebo extraktu
1⁄2 lžičky sody
1 lžička kardamomu
Špetka soli

Postup přípravy

1

Předehřejeme si troubu na 180 °C.

2

Ve větší míse si smícháme vejce, sladidlo, vanilkovou pastu a olej. Přidáme špetku soli, sodu a prosejeme kakao a mouku. Opět důkladně promícháme.

3

Cuketu nastrouhanou na střední jemnost si dáme do cedníku a lehce promáčkneme. Chceme vymačkat cca polovinu vody v cuketě, ale nechceme jí úplně vysušit. Takto vymačkanou cuketu potom přidáme ke zbytku surovin. Promícháme a vylejeme do pekáče (cca 20x20 cm) vyloženého pečícím papírem a pečeme 25-30 minut.

4

Po upečení necháme alespoň hodinu vychladnout. Já rád servíruji s jahodami a kopečkem zmrzliny.

Sdílet recept:

Další recepty