V hrnci si rozpálíme trochu oleje. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, zesklovatíme a pak přidáme maso nakrájené na stejně velké kousky.
Osolíme, opepříme a opékáme než začne hnědnout. Přidáme protlak, stáhneme plamen na mírný a další minutu za stálého míchání smažíme. Přidáme muškátový oříšek, kmín a cukr, podlijeme půl hrnkem vody, přiklopíme poklicí a na nejmenším možném plameni cca hodinu dusíme krásně do měkka.
Ve 45 minutě přidáme na kousky nebo kolečka nakrájenou mrkev a 30 g másla.
Nakonec ochutnáme a popřípadě dochutíme solí a pepřem. Já omáčku nezahušťuju, mám jí raději jen tak. Máslo jí zkrémovatí dost.
Do uvařených brambor dáme zbylé máslo a najemno nasekanou petrželku, promícháme a servírujeme.