Recepty

Dýňová buchta s mascarpone

Dýňová buchta s mascarpone

Spousta receptů volá po pečení nebo vaření dýně na pyré, ale já jsem se rozhodl uspořit vám i sobě čas. V halloweenské sezóně se tento recept určitě hodí do sbírky. A navíc použijete i domácí pumpkin spice (dýňové koření), na které je zde na stránkách také recept.

Suroviny

250 ml slunečnicového oleje
160 g třtinového cukru
3 vejce
410 g hladké mouky
1,5 lžičky bikarbonátu sody
2 lžičky pumpkin spice (dýňového koření)
0,5 lžičky soli
170 ml podmáslí
100 g nasekaných sušených brusinek
70 g nasekaných lískových ořechů
450 g máslové dýně (polovina nastrouhaná nahrubo, polovina najemno)

Na polevu

500 g mascarpone
2-3 lžíce cukru moučka
Špetka pumpkin spice
Špetka sušené citrónové kůry
2 lžíce citrónové šťávy
Zrníčka z 1 vanilkového lusku nebo 2 lžičky extraktu

Postup přípravy

1

Do velké mísy si dáme olej, cukr a vejce. Pomocí ručního šlehače (lze i ručně) mixujeme do krémové konzistence (cca 2 minuty).

2

Poté si v druhé míse smícháme mouku, koření, sodu a sůl. Na 3x poté přimícháme do předchozí směsi. Poté přimícháme podmáslí. Nakonec do těsta přijde nastrouhaná máslová dýně, nasekané ořechy se sušenými brusinkami.

3

Těsto vylijeme do pekáče (cca 30x20 cm), který jsme vymazali olejem a vysypali polohrubou moukou.

4

Pečeme na 180°C cca 40-45 minut, nebo dokud párátko píchnuté do středu pekáče nevyleze čisté.

5

Na polevu smícháme všechny suroviny a dáme stranou. Nanášíme na vychlazenou buchtu. Volitelně můžeme posypat ještě nasekanými oříšky a tím je hotovo.

Sdílet recept:

Další recepty