Recepty

Grilovaná masala kuřecí prsa

Grilovaná masala kuřecí prsa

Recept ideální na grill, takže v létě ideál, ale pokud vlastníte elektrický grill, můžete si tuhle dobrotu udělat kdykoliv.

Suroviny

2 velká kuřecí prsa
150 bílého jogurtu
2 lžičky Garam masala koření
1 lžička uzené papriky
2 stroužky prolisovaného česneku
1 lžička strouhaného zázvoru
Šťáva z 1 měsíčku citrónu
Gurmánské brambory (malinkaté, které se neloupou)
Sůl, olej

Postup přípravy

1

Nejdříve si nachystáme marinádu smícháním jogurtu, Garam masala koření, uzené papriky, česneku, zázvoru a citrónové šťávy. Důkladně promícháme.

2

Kuřecí prsa si na horní straně nažežeme nožem diagonálně do kosočtverců. Do uzaviratelné nádoby poté dáme na dno trochu marinády, na ní položíme maso, nasolíme a potřeme zbytkem marinády. Necháme v lednici marinovat alespoň 1 hodinu.

3

Jako přílohu si nachystáme brambory. uvaříme cca 10 minut do měkka a v míse proházíme se solí a trochou oleje. Necháme bokem, máme připraveno na gril.

4

Elektrický gril si nastartujem na 200°C. Položíme na něj maso a pod zavřenou horní částí grilu pečeme cca 10-15 minut, popřípadě s teplotní sondou zapíchnutou v nejtlustější části masa nastavenou na 65°C. Jiné metody jako pečení, nebo standardní gril také fungují, samozřejmě.

5

Hotové maso dáme bokem odpočinout a mezitím zvýšíme teplotu na grilu na 230°C a pod zavřeným víkem si pěkně do zlata a křupava opečeme nachystané brambory.

Sdílet recept:

Další recepty