V tlakovém (nebo normálním) hrnci si rozpálíme olej. Přidáme nahrubo nasekanou cibuli a na kostky nakrájené maso. Opékáme do zhnědnutí masa.
Přidáme česnek a všechno koření kromě bobkového listu. Minutu rozvoníme, přidáme protlak, mrkev a petržel nakrájené na kolečka, opékáme další minutu.
Nakonec přidáme Worchester, rajčata, vývar a bobkový list. Vaříme v tlakovém hrnci 40 minut na nejvyšší tlak, v normálním hrnci na mírném plameni pod poklicí 2,5-3 hodiny.
V mezičase si uděláme bramborovou kaši, tu snad umí každý - brambory, máslo, mléko, sůl a pepř.
Nakonec přidáme hrášek a povaříme poslední 2 minuty. Pokud máme rádi hustější, zahustíme trochu jíškou, ale není třeba. Nezapomeneme vyndat bobkový list!
Servírujeme ozdobené nasekanou petrželkou.