Recepty

Hovězí ragú s mrkví a hráškem

Hovězí ragú s mrkví a hráškem

Kdo papá maso, určitě miluje, když se hovězí krásně rozpadá a zároveň celé jídlo není suché. Tohle je ten správný recept pro vás. Ideálně v tlakovém hrnci, ale i bez něj se to dá, jen to trochu trvá.

Suroviny

700 g hovězího zadního
2 střední červené cibule
300 g mrkve
300 g kořenové petržele
150 g mraženého hrášku
1 lžíce rajčatového protlaku
2 stroužky česneku
2 lžičky sladké papriky
2 lžičky majoránky
2 lžičky mletého kmínu
1 lžíce Worchesteru
1 plechovka sekaných rajčat
500 ml hovězího vývaru (1 kostka bujónu)
2 bobkové listy
Olivový olej
Jíška (volitelně)

Postup přípravy

1

V tlakovém (nebo normálním) hrnci si rozpálíme olej. Přidáme nahrubo nasekanou cibuli a na kostky nakrájené maso. Opékáme do zhnědnutí masa.

2

Přidáme česnek a všechno koření kromě bobkového listu. Minutu rozvoníme, přidáme protlak, mrkev a petržel nakrájené na kolečka, opékáme další minutu.

3

Nakonec přidáme Worchester, rajčata, vývar a bobkový list. Vaříme v tlakovém hrnci 40 minut na nejvyšší tlak, v normálním hrnci na mírném plameni pod poklicí 2,5-3 hodiny.

4

V mezičase si uděláme bramborovou kaši, tu snad umí každý - brambory, máslo, mléko, sůl a pepř.

5

Nakonec přidáme hrášek a povaříme poslední 2 minuty. Pokud máme rádi hustější, zahustíme trochu jíškou, ale není třeba. Nezapomeneme vyndat bobkový list!

Servírujeme ozdobené nasekanou petrželkou.

Sdílet recept:

Další recepty