Recepty

Hovězí Stroganoff s těstovinami

Hovězí Stroganoff s těstovinami

One pot jídla, neboli jídla v jednom hrnci jsou moje oblíbená. Maximum chuti, minimum nádobí.

Suroviny

2 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
1 střední žlutá cibule nahrubo nakrájená
350 g žampiónů nahrubo nakrájených
1 lžička soli, 1 lžička pepře
1 lžička čerstvého tymiánu
500 g mletého hovězího
1/4 hrnku suchého bílého vína
2 lžíce Worcesteru
1 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce hladké mouky
1 litr hovězího vývaru
250 g těstovin
1/2 hrnku zakysané smetany (volitelné)
1 lžíce citrónové šťávy
Hrst nasekané petržele

Postup přípravy

1

V hrnci si rozpálíme olej s máslem. Přidáme cibuli a houby. Smažíme než se z hub vypaří voda a začnou hnědnout. Přidáme sůl, pepř a tymián. Smažíme další cca minutu.

2

Přidáme maso a smažíme také než začne hnědnout. Vlijeme víno, necháme odvařit, přidáme worchester a hořčici, zamícháme, přidáme mouku a minutku povaříme za stálého míchání.

3

Vlejeme vývar, přidáme těstoviny a vaříme na mírném plameni 10 až 15 minut než se těstoviny uvaří.

4

Na závěr přidáme citrónovou šťávu, zakysanou smetanu (tu nemusíte pokud nemáte rádi krémová jídla), nasekanou petržel, minutku necháme probublat a na závěr do dle chuti dosolíme a dopepříme.

Sdílet recept:

Další recepty