Recepty

Hummus s červenou řepou

Hummus s červenou řepou

Myslím, že hummus nepotřebuje představení. Nicméně tahle verze s červenou řepou dominuje chuťově nade všema, které nejsou jen ten originál. Hummus rád mlsám u televize jen tak se zeleninou, krekry a nebo mažu na chleba.

Suroviny

1 plechovka cizrny 400 g (zbavená nálevu)
1 střední řepa (cca 160g)
3 lžíce olivového oleje + 1 na pečení
2 stroužky česneku + 2 na pečení
1/2 lžičky soli + špetka na pečení
2 snítky tymiánu nebo jiné aromatické byliny
Šťáva z 1/2 citrónu
2 lžíce Tahini
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 šalotky
Dýňová a lněná semínka, petrželka a jarní cibulka na zdobení

Postup přípravy

1

Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Omytou řepu si položíme do plátu alobalu, osolíme špetkou soli, zacákneme olejem, po bocích dáme tymián a rozmáčknuté stroužky česneku, zabalíme a pečeme 1 hodinu. Po vychladnutí oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny.

A nebo si koupíme hotovou ve vakuovém balení v Lidlu.

2

Všechny ingredience pak dáme do mixéru nebo food processoru a rozmixujeme do jemné konzistence. Přendáme do talíře, polejeme troškou olivového oleje, dozdobíme semínky, petrželkou a nasekanou jarní cibulkou.

3

Můžeme použít jako pomazánku na chleba nebo dip na krekry či kousky zeleniny. Fantazii se meze nekladou.

Sdílet recept:

Další recepty