Máslovou dýni si nakrájíme na kostičky cca 1x1 cm, vyskládáme na plech, štědře zakápneme olejem a osolíme a dáme péct na 200°C na 40 minut.
Ve větším hrnci si rozpálíme olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme česnek a zázvor a minutu opékáme za stálého míchání.
Přidáme všechno koření a rozvoníme dalších cca 30 sekund. Pokud je směs v tomto kroku moc suchá, přidáme olej, abychom koření nespálili.
Přidáme rajčata, kokosové mléko a vývar a povaříme 10 minut.
Poté tyčovým mixérem rozmixujeme do jemné omáčky. Tento krok můžeme přeskočit, ale doporučuju rozmixovat.
Přidáme scezenou cizrnu a pečenou dýni, Povaříme, aby se cizrna prohřála. Pokud doma máme, můžeme přidat Kasoori methi, ale není to nutné. Je to úžasné koření, které každou podobnou omáčku aromaticky i chuťově povýší na Indii. Seženete na eshopech s asijskými potravinami, stojí to cca 50 - 80 korun.
Nakonec dle chuti dosolíme a tím máme hotovo. Servírujeme s basmati rýží posypané čerstvým koriandrem.