Recepty

Krémové kuřecí s těstovinami

Krémové kuřecí s těstovinami

Všichni máme rádi recepty v jednom hrnci, o tom nepochybuji. Tenhle je super v tom, že nejste omezení jen na mleté kuřecí, ale v podstatě jakékoliv funguje stejně skvěle.

Suroviny

500 g mletého kuřecího nebo krůtího
1 menší cibule nasekaná najemno
Slunečnicový olej
3 stroužky prolisovaného česneku
1 lžička Srirachy nebo jiné pálivé omáčky
1 lžíce worchesteru
1 lžička provensálských bylinek
1/2 lžičky hořčicového prášku (nebo lžička dijonské hořčice)
3 lžíce mouky
300 ml slepičího/kuřecího vývaru
450 g pasírovaných rajčat
1 lžíce rajčatavého protlaku
125 g smetany na vaření
100 g čedaru nastoruhaného nahrubo
220 g těstovin (suchý stav)
Sůl, cukr (volitelně)
Petrželka na zdobení

Postup přípravy

1

V hrnci si rozpálíme olej. Nedoporučuji olivový, pokud nechcete mít začouzenou kuchyň, proto sáhněte po kvalitním slunečnicovém. Cca 5 minut za stálého míchání opékáme maso s cibulí.

2

Přidáme česnek a opékáme další minutu. Přidáme Srirachu, worchester, provensálské bylinky, hořčici a mouku a minutu opékáme a mícháme jako o život.

3

Přidáme vývar, rajčatový protlak a pasírovaná rajčata (takovou tu omáčku, nikoliv celá rajčata), ztlumíme plamen na velmi mírný a necháme probublávat 8-10 minut. V tomto čase si uvaříme těstoviny.

4

Na závěr vmícháme smetanu a sýr, půl minutky provaříme, dochutíme omáčku solí a popřípadě cukrem (některá rajčata jsou prostě kyselejší), vmícháme uvařené těstoviny a podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Sdílet recept:

Další recepty