V hrnci si rozpálíme olej. Nedoporučuji olivový, pokud nechcete mít začouzenou kuchyň, proto sáhněte po kvalitním slunečnicovém. Cca 5 minut za stálého míchání opékáme maso s cibulí.
Přidáme česnek a opékáme další minutu. Přidáme Srirachu, worchester, provensálské bylinky, hořčici a mouku a minutu opékáme a mícháme jako o život.
Přidáme vývar, rajčatový protlak a pasírovaná rajčata (takovou tu omáčku, nikoliv celá rajčata), ztlumíme plamen na velmi mírný a necháme probublávat 8-10 minut. V tomto čase si uvaříme těstoviny.
Na závěr vmícháme smetanu a sýr, půl minutky provaříme, dochutíme omáčku solí a popřípadě cukrem (některá rajčata jsou prostě kyselejší), vmícháme uvařené těstoviny a podáváme posypané nasekanou petrželkou.