Recepty

Krémové lososové těstoviny

Krémové lososové těstoviny

Navzdory tomu, že je v tom smetana to chutná lehce. Naprostá pecka, když máš málo času a máš chuť do jídelníčku zařadit víc ryb.

Suroviny

500 g těstovin (suchý stav)
500 g lososových filetů
Olivový olej, sůl, pepř
1 střední cibule
2 stroužky česneku
500 g rajčatové pasaty
1 lžíce rajčatového protlaku
Po 1 lžičce oregana, rozmarýnu a bazalky
50 ml 30% smetany
1 lžička cukru
1/4 hrnku vody (z těstovin)
Sýr a petrželka nebo bazalka na servírování

Postup přípravy

1

Nejprve si dáme uvařit těstoviny, abychom je měli připravené. 1/4 hrnku vody z nich si dáme bokem.

2

V hluboké pánvi si rozpálíme olej a osmažíme si nasolené a napepřené filety 2-3 minuty z každé strany. Začneme stranou s kůží a po otočení kůži sundáme. Poté si je dáme bokem.

3

V té samé pánvi si na zbylém oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme bylinky a prolisovaný česnek a minutu rozvoníme. Poté přidáme pasatu, protlak, smetanu a cukr a přivedeme k varu.

4

Poté vložíme lososa a kuchyňskými kleštěmi nebo vařečkou maso rozbijeme na hrubé kousky, které vmícháme do omáčky.

5

Nakonec vmícháme uvařené těstoviny a doředíme 1/4 hrnku vody a máme hotovo.

Podáváme posypané strouhaným sýrem a dozdobené lístky bazalky nebo petrželkou.

Sdílet recept:

Další recepty