Nejprve si dáme uvařit těstoviny, abychom je měli připravené. 1/4 hrnku vody z nich si dáme bokem.
V hluboké pánvi si rozpálíme olej a osmažíme si nasolené a napepřené filety 2-3 minuty z každé strany. Začneme stranou s kůží a po otočení kůži sundáme. Poté si je dáme bokem.
V té samé pánvi si na zbylém oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme bylinky a prolisovaný česnek a minutu rozvoníme. Poté přidáme pasatu, protlak, smetanu a cukr a přivedeme k varu.
Poté vložíme lososa a kuchyňskými kleštěmi nebo vařečkou maso rozbijeme na hrubé kousky, které vmícháme do omáčky.
Nakonec vmícháme uvařené těstoviny a doředíme 1/4 hrnku vody a máme hotovo.
Podáváme posypané strouhaným sýrem a dozdobené lístky bazalky nebo petrželkou.